Veľtrh Kolín nad Rýnem 2016

Medzinárodný veľtrh Hardware Kolín | Hardware Fair Kolín 2016

Každé dva roky sa tešíme na marec, kedy prebieha v Kolíne nad Rýnom veľtrh pre prezentáciu výrobkov ľahkého strojárstva, ktorý je už viac ako 50 rokov číslom 1 medzi veľtrhmi.

Stánok Knipex Stánok VigorStánok Hazet

Aj tento rok bolo nabité ako medzi vystavovateľmi (2 670 z 55 krajín sveta), tak medzi približne 44tis. návštevníkmi. K videniu bola kopa noviniek, z ktorých už teraz vyberáme a pridávame nové produkty na náš e-shop.

Pre nás bolo samozrejmosťou navštíviť všetkých našich dôležitých obchodných partnerov, od ktorých Vám predstavíme niekoľko zásadných noviniek. Najviac nás zaujali vychytávky z praxe, ktoré uľahčia prácu každému makáčovi. Tieto vylepšenia boli konštruované v spolupráci s profesionálmi a testované priamo v prevádzke servisov a výrobných dielní.

A nepožičali nám ju stánok Licota

Ako prvú by som vyzdvihol Nemeckú stálicu, firmu Hazet. Tí vylepšili veľmi obľúbený pneumatický rázový uťahovák 9012 M, ktorý je unikátny svojimi rozmermi a výkonom (uťahovák 1/2 "s hlavou s dĺžkou 92 mm, krútiaci / povoľovacie moment 678/1100 Nm) a navyše ho doplnili (podľa skúseností z praxe) o silikónový ochranný kryt. Tento zlepšovák, silikónový ochranný kryt rázového uťahováku 9012 M-S, zabráni oderu a poškodeniu v tvrdých dielenských podmienkach.

Pretože je uťahovák tak kompaktný, používa sa v úzkych a ťažko prístupných priestoroch, hlavne pri prácach na podvozkoch, v motorovom priestore vozov, ale vlastne aj v úplne iných odvetviach ako automotive. A práve tým, že je bezchybne použiteľný na takých miestach, kde je veľa výstupkov a hrán, o ktoré sa odiera, tak jeho opláštenie veľa skúsi. A pretože sú vnútornosti doťahovačky "nezničiteľné", tak je tento silikónový kryt veľkým prínosom v dĺžke použiteľnosti tejto "búchačky". Teraz je aj uťahovák súčasťou akčnej sady dielenského vozíka a práve rázového uťahovača 179-7/145.

 

{eshop_list id="10664,26960,26961"}

Ako ďalšiu veľmi užitočnú novinku by som spomenul nástroj pre montáž čidiel pre senzory REDI od spoločnosti VDO, ktorý zaistí presné umiestnenie čidiel v pneumatike, čím je inštalácia extrémne rýchla.

Veľmi vítaný na slovenskom trhu bude aj nasledujúci produkt. Nástrčnú hlavu pre rázový a strojový uťahovák so zvláštnym profilom pre vozy Hyundai už potreboval servisák, ktorý mal čo dočinenia s nápravami, brzdami alebo inými komponentmi na Hyudaích. Teraz je možné takúto špeciálnu hlavicu pre Hyudai konečne ľahko zaobstarať a nesháňat ju po známych alebo žobrať na autorizovaných servisoch. A pretože je to výrobok od Hazetu, tak ho pri slušnom správaní budete môcť používať niekoľkokrát dlhšie ako je životnosť kórejských vozov.

Ďalšie novinky od Hazetu, pre ktoré tu nebol priestor, uvidíte čoskoro na našom webe v každoročnom katalógu Special World Wide 2016.

 

{eshop_list id="26962"}

Po návšteve výstavnej plochy Hazetu sme zamierili k značke Vigor, ktorá nám okrem iného predstavila komplexné sady nástavcov pre bezpečnostné skrutky V4367, V4365 a bezkonkurenčný set na testovanie tlaku benzínových a dieselových motorov V4461, ktoré momentálne nájdete v našom akčnom katalógu.

 

{eshop_list id="26944,26945,26955"}

Po tej sme sa už nemohli dočkať na návštevu nového dodávateľa nášho e-shopu, ktorým je "guru" v sortimente klieští, ktoré vyrába už od roku 1882. Knipex nám predstavil hlavne 3 zaujímavé novinky. Kombinované úzke ploché kliešte 08 22 145, ktoré vynikajú menšími čeľusťami s väčším skosením drážok, čo zaisťuje lepší úchop materiálu.

Druhé Precízne kliešte pre poistné krúžky nastaviteľné s aretáciou proti pretiahnutiu spony a hroty vyhnuté do uhla 90° majú 10-násobne dlhšiu životnosť oproti štandardným hrotom. Nič lepšie pre práce, kde sú seger spony, naozaj nenájdete.

A tretím želiezkom v ohni sú Bočné štiepacie kliešte 70 02 160, ktoré majú vylepšený kĺbový spoj, optimalizovanú geometriu britov a tým lepší prenos sily, ktorou pri štiepaní pôsobíte na drôty a káble.

 

{eshop_list id="26963,26964,26965"}

Už sa tešíme na ďalší ročník.